Bir mekanın algılanmasında tavan, oldukça etkin bir bileşendir, çünkü; mekanın diğer tüm yüzeyleri ile oranlandığında, büyük yer kaplar. Form, renk, ışık vb. araçlar kullanılarak, her amaç için uygun bir tavan tasarımı mümkündür. Asma tavan sisteminde ise, beklentiler, daha farklıdır.
Tavandaki her türlü tesisatı gizlemek, aydınlatma armatürleri, yangın dedektörleri gibi pek çok bileşeni monte etmek, akustik koşulları yerine getirmek, benzersiz iç mekan koşulları sağlamak ve elbette estetik kaygıları gidermek amacıyla Modüler Asma Tavan Sistemleri tercih edilmektedir.
Sağladığı mükemmel akustik ve aydınlatma sistemleriyle entegre olabilen yapısı ile Modüler Asma Tavan Sistemleri, daha iyi bir çalışma ortamı, bunun sonucunda da, daha verimli bir iş performansı yaratmaya katkıda bulunur.
Günümüzde, hem ortam koşullarını iyileştirmek, hem de can güvenliği sağlamak için, çoğunluğu tavan arasında bulunan havalandırma, yangın dedektörleri, yangın söndürme sistemi gibi cihazlar yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu cihazlara, tamir ve bakım amacıyla erişim gereksinimi, Modüler Asma Tavan Sistemlerinin oluşumuna katkıda bulunan ana fikirlerin başında yer almaktadır.
Modüler Asma Tavan Sistemleri, uygulanacağı mekanın kullanım özelliklerine göre farklı gereksinimleri karşılamak üzere metal, taşyünü, camyünü, kayayünü, alcı gibi farklı karakterlerde malzemelerden üretilirler.